Iniciem una nova línia editorial de ficció en català. Eminentment serà un espai literari per a autors de casa nostra, però en ocasions podem incorporar traduccions d’obres que considerem que, per la seva qualitat i especial interès, han de tenir el seu lloc en el nostre catàleg.
L’anomenarem la col·lecció Narrativa Catalana i anirà acompanyada d’un disseny distintiu que ajudi els nostres lectors a reconèixer els llibres a primer cop d’ull. Volem publicar obres necessàries amb l’objectiu de donar visibilitat als problemes socials, lluitar contra la injustícia, la supèrbia, la corrupció i qualsevol tipus de despropòsit actual, sense encasellar-nos en cap gènere en concret, per entendre més i millor el context en què vivim. En definitiva, fer un retrat punyent del món que ens envolta i les seves diferents realitats. No ens volem constrènyer a un número de títols anual. Editarem tants títols com creguem necessari sempre i quant trobem els continguts adients.
Arrancarem la col·lecció amb Les voltes del món, de Tuli Márquez. Una obra que denuncia les vicissituds que han patit molts dels dissenyadors, arquitectes, publicistes i creatius nascuts als anys 60, que van tenir el seu moment laboral d’or a la Barcelona preolímpica i que han caigut en l’oblit, substituïts per noves generacions que treballen més a canvi de menys en un entorn totalment digital. En aquest sentit, Tuli Márquez ens expressa aquest enorme repte viscut per ell i la seva generació de forma magistral.
El segon títol serà la novel·la Veu de foc coescrita per la Neus Arqués i el Jordi Meya, que publicarem a principis de 2024. L’obra explica la història d’un jove que somia en convertir-se en cantant d’èxit a l’Espanya de principis dels setanta. En el camí a la fama, el protagonista veurà com la seva il·lusió, empenta i talent no són suficients per triomfar, i com l’ambició el porta a fer concessions i a trair-se, tant a ell mateix com a qui l’envolta. El desig artístic i carnal l’abocarà al costat fosc de la indústria musical en mig d’un context social marcat per la dictadura. De Barcelona a Santo Domingo, passant per Benidorm i Madrid, en Juan Vicente, viurà un somni que se li acabarà esmicolant entre els dits. Hauria estat millor no haver-lo aconseguit mai?
© Alrevés Editorial